Benodigdheden:

Groentemeisjes: 4 zoete aardappels, 2 tenen knoflook

Ook nodig: 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels bloem, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, ½ theelepel gedroogde tijm, ¼ theelepel gemalen komijn, ¼ theelepel cayennepeper

Bereiden:

Was de zoete aardappelen onder stromend water. Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in dunne repen van ½ cm dik.

Week de zoete aardappel friet in koud water gedurende 30-60 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit.

Giet na het weken de zoete aardappels af en dep ze droog met een schone theedoek. Stop de zoete aardappel friet in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Hussel goed door elkaar en verdeel vervolgens de frieten over de bakplaat. Probeer alles zoveel mogelijk te verspreiden zodat niet op elkaar ligt. Bak de zoete aardappel friet in de voorverwarmde oven 30-35 minuten. Tussentijds een keertje omscheppen.