Chili Con Carne met tortilla chips
Benodigdheden : zak vers gesneden chili con carne groenten , 500 gram rundergehakt, tomaten , Pot bruine bonen , zakje mix voor chili con carne , blikje tomatenpuree, peper en zout, Ketjap Manis, olijfolie
Bereiden: Rul het gehakt in een braadpan los en bruin met wat peper en zout en een scheutje ketjap manis. . Voeg de gesneden groenten toe en bak alles lekker op middelhoog vuur. Voeg daarna de in blokjes gesneden tomaat toe en bak deze ook kort mee. Voeg het zakje mix voor chili con carne toe met een scheutje warm water en roer door. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree aan toe.Dan de bruine bonen erbij en nog even laten pruttelen.
Heerlijk met tortilla chips, crème fraiche eb guacemole. Dit is echt genieten !!
Spitskool taart
Benodigdheden : zak vers gesneden spitskool, 1 pakje bladerdeeg ( diepvries ) 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden , 2 appels , kaneel, suiker, vloeibare margarine
Bereiden: Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Schil en snijd de appeltjes in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool bovenop, daar bovenap gaan de stukjes appel. Dek nu de schotel af met de bladerdeeg. Prik met je vork wat gaatjes in het bladerdeeg en bak in de voorverwarmde oven in ca 50-60 minuten goudbruin. Eet smakelijk !!
Limburgse Aspergesoep
Benodigdheden : zak geschilde asperges + de schillen , 2 runderbouillonblokjes, 1 liter kraanwater, 30 gram ongezouten roomboter, 30 gram bloem, 4 eieren, ham, 100 ml verse slagroom
Bereiden; Verwijder het houtachtige kontje van de asperges, Breng de asperges samen met de schillen , bouillon tabletten en water aan de kook. Neem na 15 minuten de asperges uit de pan. Laat de schillen op laag vuur nog 30 minuten doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg. Snijd de gekookte asperges in stukjes en bewaar de “kopjes “
Smelt de roomboter in een soeppan en voeg de bloem toe en bak 2 minuten mee. Wel blijven roeren.. Er ontstaat dan een rou .Schep beetje bij beetje de bouillon erbij maar blijf roeren zodat je geen klontjes krijgt . Als alle bouillon bij de bloem is geschonken voeg je de stukjes asperges toe maar NOG NIET de kopjes. Pureer de asperges met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg dan de slagroom toe zo ontstaat er een iets gebonden romig soepje. Tot slot de asperge kopjes en stukjes ham erbij en je soep is gereed om op te dienen.
Om het af te maken stukjes gekookte ei ter garnering en je gaat heerlijk genieten !!!