Zomersalade met Romaine sla , tomaten en mozarella
Benodigdheden : Romaine sla, tomaatjes, 1 bol mozzarella, 2 el pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie, Balsamico crème, peper en zout
Bereiden : Snijd de romaine sla in kwarten en was deze. Snijd de tomaten doormidden. Warm een grill pan op. Rooster de pijnboompitten en leg apart wanneer ze bruin zijn. Leg nu de parten romaine sla en tomaten op de grill. Grill in 5 minuten bruin. Neem een bord en leg hier de romaine sla en tomaten in. Breek de mozzarella in stukken en verdeel. Besprenkel met olijfolie, pijnboompitjes, peper en zout. Een paar streepjes balsamico crème en maak af met een beetje Parmezaanse kaas
Lekker met uit de oven gebakken krieltjes
Benodigdheden: zak kriel, grof zeezout , olijfolie
Bereiden : Snijd de kriel in partjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven op 180 graden en bak de krieltjes in ongeveer 3 kwartier goudbruin en gaar. Schep af en toe om
Stamppot rauwe andijvie
Benodigdheden; 2 kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal
Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr
Snijbonen met mihoen en satésaus
Benodigdheden: 750 gr snijbonen, 250 gram mihoen, 2 theelepels gemberpoeder, 3 eetlepels pindasaus, 200 ml water, 200 ml kokos melk, 500 gram kipfilet, olijfolie, handje taugé , gebakken uitjes
Bereiden: Gaar de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in ruitjes, Kook de snijbonen beetgaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet gekruid met peper en zout gaar. Schenk het kokosmelk en water erbij en voeg de pindasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat 4 minuten op laag vuur doorkoken. Voeg een in ringetjes gesneden bosuitje toe , de snijbonen en een handje taugé en laat nog even 2 minuten meekoken. Breng verder op smaak met peper en zout
Serveren: Verdeel de mihoen over de borden. Schep hier de snijbonen in satésaus over en strooi er wat gebakken uitjes over en je zult smullen