NASI VAN JAN

Benodigdheden:  1 pak  rijst,  350 gram nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, eieren en kroepoek

Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

TOMATEN-CREME SOEP

Benodigdheden:
Tomaten- soep pakket, 1 aardappel , takje bladselderij, 300 gram rundergehakt,   2 runderbouillonblokjes, Ketjap Manis, peper, zout en vermicelli, ( om het romig te maken een klein kuipje slagroom ) klein blikje tomatenpuree, klein bakje pesto .

Bereidingswijze:
Was en snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Breng de partjes tomaat aan de kook in een pan met 1 ½  liter water. Voeg de 2 runderbouillonblokjes toe. De uien in ringen gesneden en het takje bladselderij en de blokjes aardappel toevoegen. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes aan de kook. . Draai ondertussen van het gehakt, gekruid met wat peper en zout en een scheutje ketjap, de gehaktballetjes.
Haal nu heel eenvoudig met een vork de schilletjes van de tomaten uit de pan.  Pureer vervolgens de tomaten – uien, aardappel  en bladselderij met een staafmixer tot een gladde soep.  Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen.  Voeg als laatste een klein blikje tomatenpuree en een klein kuipje slagroom toe om het romig te maken , vervolgens een handje vermicelli .  Tijdens het opdienen een klein schepje pesto en je hebt de aller aller lekkerste tomaten-crème -soep . Geniet ervan !!