Bami van de “meisjes”

Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek   

Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Broodje hete kip met sla en komkommer

Benodigdheden;  500 gr kipfilet in blokjes gesneden, 2 uien gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprka, 1 rode peper, 6 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels tafelazijn, 4 eetlepels pindakaas, 9 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketchup,                                                                                                                                                                                                  Bereiden; Snijd de kipfilet in blokjes en de 2 uitjes fijn

Doe de basterdsuiker, azijn, pindakaas, ketjap manis, ketchup en rode peper gesneden  in een kom en meng goed door elkaar.

Bak de kipfilet in boter gekruid met wat peper en zout lekker bruin aan. Voeg hierbij de uitgeperste teentjes knoflook en de uiensnippers en paprika gesneden.  Roer dit lekker door elkaar en laat garen op laag vuur. Voeg als de kip gaar is de “hete kip marinade” er door en laat dan nog even zachtjes pruttelen.

Neem een stokbroodje of hard broodje met wat sla en plakjes komkommer en schep hier wat van de hete kip bovenop en je hebt een superrrrr lekker broodje hete kip!

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 1 appeltje, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst.