favicon

Tomaten-crème- soep

Benodigdheden:
Tomaten- soep pakket, 1 aardappel , takje bladselderij, 300 gram rundergehakt,   2 runderbouillonblokjes, Ketjap Manis, peper, zout en vermicelli, ( om het romig te maken een klein kuipje slagroom ) klein blikje tomatenpuree, klein bakje pesto .

Bereidingswijze:
Was en snijd de tomaten in vieren en verwijder het kroontje. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Breng de partjes tomaat aan de kook in een pan met 1 ½  liter water. Voeg de 2 runderbouillonblokjes toe. De uien in ringen gesneden en het takje bladselderij en de blokjes aardappel toevoegen. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes aan de kook. . Draai ondertussen van het gehakt, gekruid met wat peper en zout en een scheutje ketjap, de gehaktballetjes.
Haal nu heel eenvoudig met een vork de schilletjes van de tomaten uit de pan.  Pureer vervolgens de tomaten – uien, aardappel  en bladselderij met een staafmixer tot een gladde soep.  Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen.  Voeg als laatste een klein blikje tomatenpuree en een klein kuipje slagroom toe om het romig te maken , vervolgens een handje vermicelli .  Tijdens het opdienen een klein schepje pesto en je hebt de aller aller lekkerste tomaten-crème -soep . Geniet ervan !!

Bami van de “meisjes”

Benodigdheden; Pak mie nestjes, 1 zak gesneden bami groenten , 400 gram bami/nasi vlees, ketjap manis 1 pakje Conimex Bami Goreng, eieren, pindasaus, kroepoek   

Bereiden; Kook de mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.  Neem een braadpan en smelt hierin wat boter. Bak het bami vlees gekruid met peper en zout bruin. Doe er een scheut ketjap manis bij, vervolgens de gesneden groenten en de champignons. Lekker omscheppen en dan laten pruttelen tot het vlees gaar is.  Tot slot het pakje Bami Goreng met een klein scheutje water toevoegen en nog 5 minuten laten pruttelen. Schep vervolgens de bami er doorheen en warm nog even door. Lekker een gebakken eitje erop met wat pindasaus en kroepoek en smullen maar ..

Zoute snijbonen met witte bonen en een aardappelpuree

Benodigdheden: 750 gr zoute snijbonen, 1 pot witte bonen, 1 kilo kruimige aardappelen, 100 ml melk, 50 gr roomboter, 1 eetlepel mosterd

 Bereiden : laat de zoute bonen een nacht in ruim water staan. Giet ze af en zet ze met vers water op. Laat de bonen 20 minuten koken. Giet ze af en proef ze. Zijn ze nog te zout naar je smaak, kook ze dan een tweede keer of eventueel een derde keer. Als ze goed zijn meng je de zoute bonen met de uitgelekte witte bonen. Laat deze even mee warmen. Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in grove stukken.  Breng ze aan de kook en kook tot ze mooi gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen in een vergiet. Zet de pan terug op het vuur en giet er melk bij en breng de melk aan de kook. Doe de aardappels er weer bij en stamp het geheel tot een smeuïge puree. Roer er als laatste de boter en mosterd door.  Zout toevoegen is niet nodig omdat de boontjes al zout genoeg zijn ! Serveer de zoute en witte boontjes met de aardappel puree en een lekkere gebraden rollade. Een kuiltje jus mag  natuurlijk niet ontbreken !!