Spitskool taart
Benodigdheden : zak vers gesneden spitskool, 1 pakje bladerdeeg ( diepvries ) 500 gram gehakt, zakje Italiaanse gehaktkruiden , 2 appels , kaneel, suiker, vloeibare margarine
Bereiden: Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt met de kruiden en bak het rul. Schil en snijd de appeltjes in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met wat suiker en kaneel. Bekleed de ingevette ovenschaal met de plakjes bladerdeeg. Omdat de schotel ook met bladerdeeg wordt afgedekt is het handig om het over de randen van de ovenschaal te laten vallen. Verdeel het gehakt vervolgens over de ovenschaal. Leg hier de gesneden spitskool bovenop, daar bovenap gaan de stukjes appel. Dek nu de schotel af met de bladerdeeg. Prik met je vork wat gaatjes in het bladerdeeg en bak in de voorverwarmde oven in ca 50-60 minuten goudbruin. Eet smakelijk !!
Stamppot rauwe andijvie
Benodigdheden; 2 kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal
Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr
Mexicaanse bloemkool schotel
Benodigdheden: 1 bloemkool , 1 rode paprika, 500 gr rundergehakt, 1 zakje Taco kruiden, 2 eieren, zakje geraspte kaas
Bereiden: Kook de bloemkoolroosjes kort voor ( niet helemaal gaar ) Snijd de paprika in blokjes. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden. Rul het gehakt bruin en voeg de paprika blokjes toe. Doe hier de taco kruidenmix en 100 ml water bij. Doe dit mengsel in de ovenschaal. Giet de bloemkoolroosjes af en leg de roosjes op het gehakt mengsel. Strooi er de geraspte kaas over. Kluts 2 eieren goed en giet dit over de bloemkoolschotel. Zet ongeveer 30 minuten in de oven en geniet van deze Mexicaanse bloemkool. Lekker met een gebakken aardappeltje erbij en je zult smullen ..