favicon

Ouderwetse Rode kool met een appeltje

Benodigdheden; zak gesneden rode kool van de Groentemeisjes, 1 ui, zout, 2 appeltjes, 1 eetlepel suiker, 1 plak ontbijtkoek.

Bereiden; Snijd het uitje en doe samen met de gesneden rode kook in een pan. Schenk een bodempje water op de rodekool en breng aan de kook met een beetje zout. Draai als het kookt het vuur laag en laat in 20-25 minuten gaar worden. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de plak ontbijtkoek in blokjes ( de ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak) . Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rode kool  en verwarm mee. Als de rode kool gaar is breng dan op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Heerlijk met een gekookt aardappeltje en een verse worst. 

Groentesoep

Benodigdheden:  Zak gesneden soepgroenten , 300 gram rundergehakt, 2 runder bouillon blokjes, ketjap manis, peper en zout, vermicelli         

Bereidingswijze: Breng 1 ½ liter water aan de kook met 2 runderbouillon tabletjes en de zak gesneden groenten.

Draai ondertussen van het gehakt, gekruid met wat peper en zout en een scheutje ketjap, de gehaktballetjes.
Wanneer de soep kookt, vuur laag zetten en de gehakt balletjes toevoegen.
Laat de soep zachtjes op een laag pitje pruttelen. Voeg als laatste een handje vermicelli toe en geniet van  deze heerlijke groentesoep.

Witlof met Boursin en ham (deze blijft lekker 😊 )  

Benodigdheden;  witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout.  

Bereidingswijze; Verwarm  de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf. Snijd de witlof in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel plakjes ham om de witlof heen. Leg deze daarna naast elkaar in de ovenschaal . Verdeel de Boursin over de witlof en strooi daarna wat geraspte kaas erover. De ovenschaal kan nu in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden.  Lekker met gebakken aardappeltjes.  

www.degroentemeisjes.nl        Carine en Liesbeth     06 46 78 39 80