Sperziebonen – shoarma schotel

Benodigdheden: 500 gr Sperziebonen –  1 zak rösti – 700 gr Shoarmavlees – 2 uitjes – 1 zakje geraspte kaas

Bereiden Bak als eerst de rösti (met de uitjes gesnipperd) en de shoarma gaar in een koekenpan. Kook de boontjes ook even kort. Binnen 15 minuten moet dit wel klaar zijn. Verwarm de oven voor op 220 graden. Giet de sperziebonen af en doe deze in een ovenschaal. Doe hierbij ook de shoarma (laat het vet wel uitlekken), rösti en de uitjes in de ovenschaal en roer goed door. Strooi het zakje geraspte kaas leeg over het mengsel. Doe de ovenschaal voor 30 minuten in de oven op 220 graden.

Ovenpasta Fussili met gehakt en courgette

Benodigdheden; 1 zak Fussili pasta, 1 rode ui, 1 courgette, 3 tomaten, 2 teentjes knoflook, 500 gram gehakt, pakje tomatensaus met basilicum, 250 gram Mozzarella

Bereiden;  Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de uien fijn en snijd de courgette met schil in kleine blokjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.  Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 minuutje. Voeg de gehakt toe en bak rul en bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatensaus erdoor en warm nog even door. Vet een ovenschaal in. Schep de pasta door de tomaten gehaktsaus en doe in de ovenschaal. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en mozzarella. Bestrooi met wat peper. Zet de pasta 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is en begint te kleuren.

Heerlijk met een frisse salade

Paksoi met rijst en gehakt

Benodigdheden: 1 pak rijst – 2 teentjes knoflook, 2 stuks bosui – 400 gr gehakt – 1 paksoi – 3 el gembersaus – zout en peper – ketjap manis

Bereiden : Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Was de paksoi goed en snijd de paksoi – en bosui in reepjes , knoflook snipperen,

Giet een scheutje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul met zout en peper en wat ketjap manis . Wanneer het gehakt bruin is voeg je de bosui en knoflook toe en bak dit 2 minuten mee. Daarna voeg je de paksoi toe en bak je dit een minuut of 5 mee tot het geslonken is. Als laatst de gembersaus en meng dit goed door. Serveer het geheel met rijst en je zult smullen