favicon

Nasi

Benodigdheden:  1 pak  rijst,  350 gram nasi vlees, nasi kruiden , zak gesneden nasigroenten , 250 gram spekreepjes, scheutje ketjap manis, 3 eetlepels olijfolie, eieren en kroepoek

Bereidingswijze;  Kook de  rijst  volgens de gebruiksaanwijzing  op de verpakking gaar. Verhit de olijfolie in een braadpan en  voeg het vlees met wat peper en zout  toe. Bak het vlees bruin. Voeg vervolgens de gesneden nasi groenten toe. Voeg een scheutje Ketjap Manis toe en schep alles goed door elkaar en laat dit dan lekker pruttelen tot het vlees gaar en zacht is.  Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit.  Voeg vervolgens nasi kruiden toe . Giet de nasi af  en laat even rusten in een vergiet onder een schone theedoek om de rijst droog te krijgen. Af en toe even doorscheppen. Giet het bakvocht  van het vleesmengsel en meng vervolgens de nasi door het vlees mengsel. Schep vervolgens de uitgebakken spekreepjes erdoor.  Breng op smaak met eventueel nog wat ketjap manis.    Serveer de nasi met een gebakken ei en wat kroepoek en wat augurkjes erbij .

Witlof met Boursin en ham (deze blijft lekker 😊 )  

Benodigdheden;  witlof, plakjes flinterdunne achterham, kuipje Boursin, geraspte kaas, peper en zout.  

Bereidingswijze; Verwarm  de oven voor op 200 graden. Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf. Snijd de witlof in vieren en verwijder het bittere binnenste gedeelte. Kook de witlof ca 5 minuten. Giet daarna af. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel plakjes ham om de witlof heen. Leg deze daarna naast elkaar in de ovenschaal . Verdeel de Boursin over de witlof en strooi daarna wat geraspte kaas erover. De ovenschaal kan nu in de oven voor ongeveer 25 minuten totdat de kaas goudbruin is geworden.  Lekker met gebakken aardappeltjes.  

Nieuwe oogst Bietensalade  met Rucola sla  , feta en walnoten

Benodigdheden: 500 gram vers gekookte bietjes van de Groentemeisjes – zakje rucolasla – 1 rode ui in ringen gesneden, feta kaas en walnoten – Balsamico-crème

Bereidingswijze: Ontvel de bietjes onder stromend water. Snijd ze in blokjes. Snijd het rode uitje in ringen. Was de Rucola sla. Meng alles door elkaar en doe er naar eigen smaak fetablokjes doorheen. Wat Balsamico crème dressing en walnoten erover en je bieten salade is gereed. Hierbij lekkere Rozeval aardappeltjes uit de oven. Maak partjes van de aardappeltjes ( met schil  😊 )  Leg deze op een bakplaat bekleed met ovenpapier. Besprenkel de aardappeltjes met wat olijfolie en zeezout. Bak ze in een voorverwarmde oven in plus minus 45 minuten gaar. Schep af en toe wel even om ..

Een lekker stukje vlees erbij en je zit te smullen