Benodigdheden:
Groentemeisjes: 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, bakje kastanjechampignons en 4 varkenshaasjes.
Ook nodig: 2 pakjes pancetta plakjes (200-250 gram), versgemalen peper, olijfolie of boter om in te bakken.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de plakken pancetta uit op het aanrecht (snijplank) waarbij de plakken elkaar overlappen. Bestrooi met versgemalen peper. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak dit grof en verdeel dit ook over de pancetta.
Verhit ondertussen de koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaasjes heel kort (!) rondom aan. Het gaat hierbij puur om het dichtschroeien van de buitenkant. Leg daarna de Varkenshaasjes in het midden van de pancetta. Vouw de plakken pancetta om de varkenshaas heen. Je pakt ze dus als het ware in. Plaats ze in de ovenschaal. (Dit kun je gerust ook van tevoren doen – haal dan wel een half uur van tevoren je ovenschaal uit de koeling) Boen de champignons schoon en snijd in kwarten. Hussel deze om met een scheutje olijfolie, peper en zout en randschik om de varkenshaas heen. Bak de varkenshaas in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Snijd de varkenshaas uit de oven in plakken en serveer direct!