Een heerlijke soep die van origine uit Frankrijk komt, met een Rijnsburgs tintje.
Benodigdheden:
Groentemeisjes: een uiensoep pakket, geraspte kaas, 50 gram boter.
Ook nodig: 300 gram soepvlees, 45 gram bloem,
2 runderbouillontabletten, 250ml droge witte wijn, plakjes stokbrood,
geraspte kaas
Bereiden:
Neem een grote pan en vul deze met 1½ water, 2 runderbouillonblokjes en het soepvlees. Breng dit aan de kook. Wanneer het kookt, vuur laag draaien en lekker laten pruttelen. Het soepvlees moet goed garen. Neem ondertussen een pan en bak hierin met een klontje boter de uienringen in 25 minuten diep goudbruin tot ze beginnen te karameliseren. Voeg vervolgens de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg nu langzaam al roerend de uien en de wijn aan de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe, deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het laurierblad en de takjes tijm, proef of de soep goed van smaak is. Naar smaak nog wat peper en zout toevoegen.
Serveren:
Neem een grote soepkom en leg hierin een plakje geroosterd stokbrood en bestrooi deze met wat geraspte kaas. Schenk hierover de uiensoep en zet de kom dan heel even in de oven onder de grillstand tot de kaas gesmolten is en het brood aan de oppervlakte ligt en dan……………………….heerlijk genieten 😊