Benodigdheden: 

Groentemeisjes: 4 stoofpeertjes –

Ook nodig: 500 ml Prosecco, 2 eetlepels suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanille stokje, 50 gram witte en 50 gram pure chocolade, kaneel ijs en slagroom.

Bereiden: 

Schil de stoofpeertjes, maar laat het steeltje eraan zitten. De bloemaanzet (aan de onderkant) horizontaal weg te snijden – dit zorgt ervoor dat de stoofpeertjes mooi rechtop blijven staan. Was de peertjes en rangschik ze in een klein pannetje naast elkaar.

Schenk hierover de Prosecco – voeg de suiker en kaneelstokje hieraan toe en schraap het vanillestokje uit en voeg toe. Breng alles langzaam aan de kook en stoof de peertjes met de deksel op de pan gedurende 60 minuten. Blijf tussentijds controleren of er genoeg vocht in de pan zit en vul desnoods aan met wat water.

Schep de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en zet rechtop op een leuk bordje. Rasp hier vervolgens de chocolade overheen, deze zal een klein beetje gaan smelten op het warme stoofpeertje. Een bolletje kaneel ijs en wat slagroom erbij