Dit heerlijke bijgerecht kun je met bijna alles combineren. Roseval aardappels zijn klein van stuk en hebben een rode schil. Ze zijn vastkokend en zijn wat zoet van smaak. Heerlijk wanneer je ze bereid in de oven. Probeer het eens!
Benodigdheden:
Groentemeisjes: 1 kilo roseval aardappeltjes – takje rozemarijn – knoflook – mesclun salade – komkommer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Spoel de ongeschilde aardappels af en snijdt ze in partjes. Snijd de knoflookteentjes fijn. Schep de aardappelpartjes met de olijfolie, knoflook en fijngesneden rozemarijn in een schaal goed door elkaar. Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak de aardappelpartjes in circa 50 minuten gaar. Schep ze halverwege een keer om. Voor het serveren bestrooien met wat (zee)zout.
Maak een lekkere salade naar eigen smaak met de meslcun salade en serveer de aardappels met een lekker stukje vlees of vis.