favicon

Ciao bella, wie heeft er zin in lasagne?
De Groentemeisjes hebben een recept voor de allerlekkerste, boordevol verse groenten én met verse lasagnebladen.

Benodigdheden:
Groentemeisjes: Lasagne pakket (ui, teen knoflook, pomodorie tros tomaten, courgette, verse spinazie), 500 gram rundergehakt.

Ook nodig: 100gr Pecorino Romano kaas, 3 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, 12 verse lasagnebladen, 1 pakje tomatensaus (smaak naar keuze, bijv. met basilicum), 250gr. mascarpone.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en schaaf de courgette in lange plakken (bijv. met de kaasschaaf). Rasp de Pecorino kaas fijn.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, voeg de knoflook en de tomaten toe. Rul het gehakt in een andere pan goudbruin. Voeg tot slot de groenten en gehakt bij elkaar. Giet het overtollige kookvocht af. Voeg vervolgens een pakje tomatensaus toe en breng op smaak met peper en evt. zout.

Begin met een laagje van gehaktsaus, ongeveer ⅓. Dan een laagje lasagnebladen. Leg hierop een flinke hand spinazie. Op de spinazie gaat ⅓ van de mascarpone. Je kunt hier met twee lepels toefjes van maken. Het hoeft niet netjes, als het maar goed verspreid is. Bestrooi het met wat peper en zout.
Leg nu alle plakken courgette hierop. Daarna weer een laagje saus, lasagnebladen, spinazie, mascarpone. Vergeet de peper en zout niet!
Op de mascarpone gaat weer een laagje lasagnebladen en dan de rest van de saus.
Zorg dat de bladen goed bedekt zijn.

Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de folie en bak de lasagne nog 10 minuten.

Bewaartip:
Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet ‘m nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Buon appetito.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren