Heerlijke soep met échte urretjes 😉

Ingrediënten:
Groentemeisjes: een erwtensoep pakket

Ook nodig: 1 ½ liter water, 4 schouderkarbonades, 1 stukje spek, 1 rookworst, 2 runderbouillonblokjes

Bereidingswijze:
Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spliterwten gaar. (minstens 3 kwartier!!)

Snijdt ondertussen alle groenten in stukjes.

Breng in een grote soeppan 1 ½ liter water aan de kook met hierin 2 runderbouillonblokjes en de groenten.

Wanneer het vlees gaar is, deze eruit scheppen en in kleine stukjes snijden. Doe dit ook met de spek. Het vlees kan daarna terug in de soeppan.  Kook de rookworst volgens de verpakking en voeg deze in plakjes toe.

De spliterwten wanneer deze gaar zijn , eventueel nog even met de staafmixer pureren. Voeg eventueel peper en zout toe naar eigen smaak.

Voordat je de spliterwten bij het bouillon voegt, even wat bouillon uit de pan scheppen. Zo kun je zelf bepalen hoe dik je de erwtensoep wilt eten.
LET OP: na het afkoelen wordt de soep nog wel wat dikker.