Benodigdheden:
Groentemeisjes: 2 bosuitjes, 200 gram groene asperges, 5 grote eieren.
Ook nodig: 6 plakjes diepvries bladerdeeg of hartige taartdeeg ontdooid, scheutje olie, 200 gram hamreepjes, 150 gram geitenkaas, 250 ml slagroom, 2 theelepels gedroogde Provençaalse kruiden, zout en peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje olie of boter.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en vervolgens in stukken van 2 cm. Verdeel de bosui, asperges en ham reepjes over de bladerdeegbodem. Verkruimel vervolgens de geitenkaas erover.
Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom en Provençaalse kruiden aan toe en meng door. Giet het mengsel vervolgens over de groenten in de vorm. Schuif de vorm voorzichtig in de oven en bak de quiche met asperges af gedurende50 minuten.