favicon

Benodigdheden

Groentemeisjes: 2 bakjes frambozen – 1 citroen – verse Mint – 250ml volle melk

Ook nodig: 250 ml slagroom – 2 x 100 gram pure chocolade – 2 blaadjes gelatine – 50 gr suiker – 50 gr poedersuiker – bastognekoekjes

Leg de blaadjes gelatine in een bakje koud water. Breek of hak 100 gram pure chocolade in stukjes. Doe de room, de melk, de suiker en de stukjes chocolade in een pannetje met een dikke bodem. Verwarm de inhoud van de pan en zorg ervoor dat de chocolade smelt. Voor een gelijkmatige verdeling van de chocolade kun je bijvoorbeeld een garde gebruiken. Breng de inhoud van de pan tot aan het kookpunt. Houd deze 10-12 minuten tegen het kookpunt aan.
Zorg ervoor dat de panna cotta room NIET GAAT KOKEN! Dit kun je beïnvloeden door het vuur op laag te zetten en continue blijft roeren met de garde! Als de kooktijd voorbij is haal je de panna cotta van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit en smelt deze in de hete room. Schenk de bruine room in leuke glaasjes en laat even op je aanrecht een half uurtje  afkoelen. Zet ze vervolgens voor minstens 4 UUR in de koelkast om op te stijven.

Bereiding van de coulis; Doe de frambozen samen met de poedersuiker en een eetlepel citroensap in een blender of met een staafmixer. Houd er een paar apart voor de garnering. Pureer de inhoud tot een coulis. Als het tijd is om de panna cotta met framboos op te dienen doe je de bastogne koekjes in een schone theedoek en verkruimel je deze met een deegroller.

Leg een laagje koekkruim op de panna cotta – schenk hierover de frambozen coulis – garneer met een blaadje mint een framboos en een stukje pure chocolade.