Benodigdheden:
Groentemeisjes: 4 zalmfilets, 4 tenen knoflook, 1 ui, 300 gram spinazie gewassen, verse peterselie

Ook nodig: zout, peper, olijfolie, klontje roomboter, 75ml witte wijn, 2 flesjes kookroom, zongedroogde tomaatjes op olie, 100 gram parmezaanse kaas en een zak verste tagliatelle.

Bestrooi de zalmmootjes met peper en zout. Neem een braadpan, verhit hierin de olijfolie en bak de zalmfilets aan beide kanten ongeveer 2/3 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze apart in aluminiumfolie voor later.

In dezelfde pan doe je een klontje roomboter en bak je de ui samen met de fijngehakte knoflookteentjes en een half potje fijngesneden zongedroogde tomaatjes. Blus af met de witte wijn en laat nog even inkoken.
Vervolgens voeg je twee flesjes kookroom toe en breng opnieuw aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat dit langzaam inslinken in de saus. Tot slot roer je de kaas erdoor en brengt het geheel op smaak met peper en zout.

Leg nu voorzichtig de stukken zalm op de saus en laat ze nog even doorwarmen. Ondertussen kook je de verse Tagliatelle gaar. Giet de pasta af in een vergiet en besprenkel het met wat olijfolie.
Knip verse peterselie en schep dit door de tagliatelle

Neem een diep bord en schep hier een bergje tagliatelle op. Hier bovenop leg je een zalmmoot en met een soeplepel schep je de saus er royaal over.
Dit is zooooooo lekker!