favicon

Een snel gerecht, ook een prima borrelhap. Het wordt nog lekkerder met de guacamole uit ons guacamolepakket.

Benodigdheden:
Groentemeisjes: guacamole pakket en 1 paprika, geraspte kaas, 300 gram rundergehakt.

Ook nodig: 1 zak tortilla chips (nacho cheese), 1  zakje taco kruiden, cheddar kaas plakjes.

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul en gaar, voeg de groente het zakje taco kruiden toe.
Doe de nachochips onderin de ovenschaal en bedek met plakjes cheddar, doe daarover heen het gehakt mengsel. Daar weer overheen geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak). Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven  (220 graden). Het gerecht is klaar als de kaas gesmolten is op de bovenkant.

Server bij dit gerecht deze heerlijke guacamole.

Bereiding:
Kies een scherp mes en snijd de halve ui, de tenen knoflook, de halve rode peper en de halve tomaat in minuscule stukjes. Het eindresultaat is er bij gebaat dat er geen ‘grote harde brokstukken’ in zitten.
Snijd de avocado rondom de pit door midden, draai de helften in tegengestelde richting los van elkaar en wip de pit eruit. Maak voorzichtig sneden in de avocado tot aan de binnenkant van de schil. Neem een dunne lepel. Schraap laagjes avocado af tot je de hele vrucht uit de schil hebt gelepeld. Het schraapsel kan gelijk in de kom. Om er een heerlijke saus van te maken voeg je de ingrediënten toe: je perst een kwart schijfje limoen uit en doet de gesneden ui, knoflook, rode peper en tomaat in de kom. Roer alles door elkaar met een vork. Met een vork kan je het mengsel goed pletten zonder dat het zijn structuur verliest. Maak de saus af met wat peper en zout. Roer en proef.

Gebruik de guacamole als dipsaus voor tortillachips, toast of stokbrood. Guacamole is ook lekker bij Mexicaanse wraps. Genieten maar.