Benodigdheden:
Groentemeisjes: 2 mango’s, 1 limoen, 1 ei
Ook nodig: een pakje roomboter bladerdeeg (diepvries), 25 gram (riet)suiker, 1 eetlepel honing en 75 gram granola.
Met deze ingrediënten kun je wel 10 galette’s maken.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ontdooien.
Snijd de wangen van de mango’s langs weerszijden van de pit. Snijd de helften in repen van boven naar beneden en van links naar rechts tot aan de schil in. Duw de schil naar buiten en snijd de blokjes eraf. Doe de mangoblokjes in een mengkom.
Meng de mango met de suiker, honing en granola. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Verdeel 2 eetlepels van het mensel over het midden van elk plakje bladerdeeg. Zorg dat er een rand van 1cm vrij blijft.
Klopt het ei los. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen, een beetje over de mango, tot een mooi rondje. Bestrijk de gevouwen randen met ei.
Bak de galettes in 25 minuten goudbruin.
Serveer de galettes met kaneelijs en slagroom. Eet smakelijk!