Benodigdheden;

Groentemeisjes: 500 gram kruimige aardappels, 500 gram knolselderij, 1 bakje rucola sla, 4 stuks zeebaarsfilet met vel en 75ml warme melk.

Ook nodig: roomboter, grove mosterd, klein scheutje slagroom, peper en zout

Bereiden:

Haal de zeebaars uit de koelkast en zet apart. Schil vervolgens de aardappels en knolselderij en snijd in stukken van 2 x 2 cm. Breng tezamen aan de kook in een pan met ruim water en een snufje zout. Laat 20 minuten doorkoken totdat beide gaar zijn (even met een vork prikken).

Giet af en stop terug in de pan en voeg wat van de roomboter toe. Stamp tot een puree met een pureestamper en voeg op het laatste moment de warme melk hieraan toe. Stamp nogmaals goed door en breng de knolselderijpuree op smaak met peper en zout. Zet apart met de deksel op de pan.

Dep de zeebaarsfilets droog met een stukje keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de zeebaars zo’n 5 minuten op zijn huidje. Draai de filet om met een spatel en bak de andere zijde gedurende 1 minuut. Verlaag het vuur en schep vervolgens de zeebaars uit de pan.

De overgebleven jus van de vis roer je los met 2 eetlepels water en wat mosterd. Laat rustig verwarmen en voeg de slagroom toe. Draai het vuur uit.

Verdeel de knolselderijpuree over de borden en leg op elk bord een zeebaarsfilet. Garneer het gerecht met de rucola en lepel de mosterdroom rondom het bord