Benodigdheden;
Groentemeisjes: 1 ui, 3 tenen knoflook, 2 laurierbladen, 5 takjes rozemarijn, 800 gr aardappelen, 1 knolselderij en 1 kilo sukadelappen.

Ook nodig: 1 liter runderbouillon, 3 el tomatenpuree, 250 ml rode wijn, 1 plak ontbijtkoek, 50 gr roomboter, 2 el olijfolie, 50 ml kookroom, bloem, peper en zout.

Bereiden; 
Haal de runderlappen een half uurtje van tevoren uit de koelkast en dep ze droog met een keukenrol. Zet alvast een liter warme runderbouillon klaar. Snijd de runderlappen in repen en daarna in blokjes. Doe de blokjes vlees in een mengkom en kruid met peper en zout, schep door elkaar. Strooi er een paar snufjes bloem over en schep nogmaals goed door elkaar. Hou apart voor later.

Pel de ui en snijd doormidden, snij vervolgens halve ringetjes. Pel ook de teentjes knoflook en hak ze zo fijn mogelijk. Verhit 50 gram roomboter en twee eetlepels olijfolie in de braadpan. Bak de blokjes vlees bruin aan en voeg hierna de ui en knoflook toe. Bak kort mee. 

Voeg de warme runderbouillon, de rode wijn en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Voeg nu de laurierbladen en takjes rozemarijn toe en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. Zodra het mengsel begint te pruttelen zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. 

Laat het geheel zo’n 4 uur stoven. Schraap af en toe even met een spatel over de bodem zodat het vlees niet aan de pan koekt. Controleer ook of er nog genoeg vocht aanwezig is, vul anders een beetje bij met wat kokend water of wat extra bouillon. Roer af en toe een beetje om.

Als het stoofvlees bijna klaar is maak je de knolselderijpuree.

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd met een scherp mes de boven en onderkant van de knolselderij. Schil hem met een dunschiller. Snijd de knol in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken vervolgens in repen en daarna in blokjes. Kook de aardappelen en knolselderij 20 minuten samen in een ruime pan. Giet de aardappelen en knolselderij af en voeg een klontje boter en kookroom toe. Kruid met wat peper en zout en stamp tot een romige puree.

Serveertip: Schep de knolselderijpuree per portie in een kook-ring en druk goed aan. Schep hier het stoofvlees bovenop en til voorzichtig de ring omhoog.