Benodigdheden;

Groentemeisjes: 1 grote flespompoen, 2 teentjes knoflook, 200 gram paddenstoelen mix, 5 gr verse tijm, 1 citroen, 200 gr verse spinazie, 2 cm gember.

Ook nodig: 4 el olijfolie, ½ tl kaneel, ¼ tl nootmuskaat, keukentouw.

Bereiden; 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Besprenkel elk snijvlak met ¼ van de olie en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 30-35 minuten in het midden van de oven tot het vruchtvlees zacht is.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paddenstoelen grof. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de helft van de knoflook met de paddenstoelen en tijm 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan op een bord.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en roerbak de spinazie met de rest van de knoflook 3 minuten op hoog vuur.

Neem van het vuur, schep in een zeef en druk het vocht er uit. Breng op smaak met 1 el citroensap, peper en eventueel zout. Neem de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 graden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de pompoenschil maar laat langs de rand nog 2 cm zitten.

Schil en rasp de gember en roer het pompoen vruchtvlees met het citroensap en de kaneel en nootmuskaat tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bekleed de binnenkant van de pompoenhelften met 2/3 van de spinazie en duw goed aan. Verdeel de paddenstoelen en vervolgens de pompoen erover. Dek af met de rest van de spinazie en duw stevig aan. Leg de pompoen helften in de lengte naast elkaar en klap de snijkanten in een snelle beweging tegen elkaar. Bind vast met een keukentouw en rooster de pompoen nog ca 15 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat 15 minuten staan voor je hem aansnijdt.