Heb jij je kerstmenu al samengesteld of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? De Groentemeisjes zullen je deze week dagelijks een paar ideeën geven.
Vandaag een tweede menu waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan, maar wel feestelijk is voor de kerstdagen.

 

Carpaccio

Benodigdheden: (voor 6 personen)
2 eetlepel balsamico azijn
+/- 10 eetlepel olijfolie
60gr rucola
100gr Mesclun sla
600gr carpaccio
Parmezaanse kaas vlokken
Pijnboompitten

Bereidingswijze:

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Laat op een bordje afkoelen.
Klop in een kommetje azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rucola in grove stukken. Schep in een kom de rucola, sla en een deel van de dressing door elkaar.
Leg een hoopje van het sla/rucola mengsel in het midden van het boord en leg daarna de carpaccio uit op de borden. Maal peper en zout erboven. Besprenkel met de rest van de dressing. Strooi de pijnboompitten en Parmezaanse kaas vlokken erover.

 

Varkenshaasjes met paddestoelen

Benodigdheden:
1 pakje paddenstoelenmix van De Groentemeisjes
6 varkenshaasjes van elk 150 gram
8-10 plakken gerookte ham (bauernschincken)
2 sjalotten
1 teen knoflook
600 gram verse tagliatelle
paar takjes peterselie

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Bestrooi het vlees rondom met peper. Rol de varkenshaas in de ham en zorg dat de varkenshaas helemaal bedekt is.
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes, snijd de sjalot in dunne ringen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 minuten aan. Neem uit de pan en leg in de ovenschaal.
Bak de sjalot en paddenstoelen in 4 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep bij het vlees in de schaal en bak 15 minuten in het midden van de oven.
Neem de schaal uit de oven en laat het vlees losjes afgedekt met aluminiumfolie nog 10 minuten rusten.
Kook ondertussen de verse tagliatelle.
Maak de borden op met de varkenshaas, paddenstoelenmix, een beetje tagliatelle en maak af met een takje peterselie.

 

Gegrilde ananas met rum en vanille ijs

Benodigdheden:
1 ananas
50gr bruine basterdsuiker
bruine rum
vanille-ijs
slagroom

Bereiden:
Schil de ananas en snijd de ananas in ringen of stukjes. Verwijder de harde kern!
Besprenkel de stukken ananas met een scheut rum en bestrooi met de basterdsuiker.
Neem een grillpan en grill de ananas hier 10 minuten in.
Serveer met vanille ijs en slagroom.

 

BESTELLEN?

Je kunt je kerstbestelling naar ons mailen (info@degroentemeisjes.nl) of app’en (06-46783980).
Maak een foto van de ingevulde bestellijst en laat ons weten wanneer je de bestelling bezorgd wilt hebben.
We leveren ook zaterdag 23 december a.s. nog uit.
Heb je geen bestellijst? Je kunt je bestelling ook gewoon in de webshop doen en daar de gewenste bezorgdatum selecteren.