Heb jij je kerstmenu al samengesteld of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? De Groentemeisjes zullen je deze week dagelijks een paar ideeën geven.
Vandaag een voorstel voor een uitgebreid menu.

Bospaddenstoelensoep

Benodigdheden:
1 paddenstoelenmix pakket van De Groentemeisjes
2 uien
2 teentjes knoflook
bosje verse peterselie
peper & zout
50 gram roomboter
50 gram bloem
scheutje halfvolle melk
1,5 eetlepel crème fraîche
2 runderbouillonblokken

Bereiding:
Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Snipper de uien en snijd de peterselieblaadjes ragfijn. Pers de knoflook. Kook 1 liter water en los hierin de runderbouillonblokjes op.
Neem een royale pan, smelt hierin de boter en fruit de uitjes en knoflook. Voeg al roerend de bloem toe en blijf heel goed roeren. Schenk vervolgens beetje bij beetje de runderbouillon erbij en blijf roeren totdat er een glad geheel ontstaat. Nu een scheutje melk toevoegen en de crème fraîche, doorroeren tot het weer een glad mengsel is. Het mengsel is nu mooi wit.
Voeg de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend pruttelen. Het mengsel wordt nu iets bruiner van de paddenstoelen die meekoken.
Voeg zout en peper toe naar smaak. Blijven proeven (om er eventueel extra pit aan te geven kun je er nog een klein beetje maggi bij doen).

 

Rode kool crumble

Benodigdheden:

1 rode kool
1 kleine rode ui
20 gram boter of vloeibare margarine
1 dl bessensap
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 laurierblaadje
zout en peper
600 gram kruimige aardappels
100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezout)
50 gram paneermeel
2 appels (goudreinet, cox of elstar)
1 handje rozijnen
1 theelepel kaneel en 1 eetlepel suiker

Bereiding:
Snijd de rode kool heel fijn en snipper de ui. Boter verhitten in braadpan en ui fruiten.
Voeg de kool, bessensap, kruidnagels, kaneelstokje en laurier toe. Deksel op de pan en 45 minuten laten smoren.
Aardappels schillen en koken. Maak puree door boter en zout toe te voegen.
Schil de appels en snijd deze in partjes. Meng ze met de rozijnen, kaneel en suiker.
Hak de noten fijn met een keukenmachine of staafmixer en spatel deze door de aardappelpuree.

Als de rode kool en aardappels voldoende gegaard zijn, doe je alles als volgt in een ovenschaal:
Eerst de rode kool, leg daar het appelmengsel overheen, dan is de aardappelpuree aan de beurt. Strooi als laatste de paneermeel in de schaal, voor een lekker krokant laagje.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden) en laat dit 30 minuten bakken.

Dit gerecht smaakt heerlijk bij kabeljauw, zalm, wild en natuurlijk met rundvlees.

 

Toblerone mousse met aardbeitjes

Benodigdheden:
3 repen Toblerone van 100gr
300ml slagroom
eiwit van 3 eieren
zakje vanillesuiker
1 bakje aardbeien
ijs naar keuze

Bereiding:
Smelt de 3 repen Toblerone au-bain-marie
Klop de 3 eiwitten stijf totdat je er pieken van kunt trekken, mix in een andere kom de slagroom luchtig samen met de vanille suiker.
Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor.
Verdeel in mooie glazen of bakjes en laat het 6 uur opstijven in de koelkast.
Serveer op een mooi bord en garneer met de aardbeien, slagroom en ijs.

 

BESTELLEN?

Je kunt je kerstbestelling naar ons mailen (info@degroentemeisjes.nl) of app’en (06-46783980).
Maak een foto van de ingevulde bestellijst en laat ons weten wanneer je de bestelling bezorgd wilt hebben.
We leveren ook zaterdag 23 december a.s. nog uit.
Heb je geen bestellijst? Je kunt je bestelling ook gewoon in de webshop doen en daar de gewenste bezorgdatum selecteren.
Doe je er meteen een doos perssinaasappels uit de actie bij 

 

 

BewarenBewaren