Ga je deze kerstdagen het gourmetstel weer opzoeken? Om de gourmet dit jaar wat meer speciaal te maken, hebben we een paar leuke recepten en ideeën voor je.

Vlees en vis kun je bestellen in onze webshop. Het moet alleen nog even in stukjes gesneden worden.
De groenten zijn wel al gesneden in onze handige gourmet groentenschotel.

Gambarolletjes


Benodigdheden: 
2 teentjes knoflook
1 rode peper
150ml olijfolie
1 limoen
12 gamba’s
1 mango
6 plakken parmaham


Bereidingswijze:
Snijd de knoflook en rode peper heel fijn en meng dit met de olijfolie. Voeg rasp van de schil (alleen het groene) van de limoen toe.
Maak de gamba’s schoon en marineer deze minstens 10 minuten in dit mengsel.
Snijd de mango in plakjes en halveer de plakjes parmaham in de lengte.
Leg de gamba’s op de parmaham, leg er een plakje mango bij en rol de ham er erom.


Gevulde champignons

Benodigdheden: 
1 doosje champignons
150gr brie
Oregano (gedroogde)
Ananas

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snij de steeltjes eruit. Vul iedere champignon met een stukje brie en fijn gesneden ananas en bestrooi met wat oregano.

Kipsaté met mini mais


Benodigdheden:
Ui
Olijfolie
Kipfilet
Ketjap
Knoflook
Mini Mais

Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook. Meng dit in een kom met olijfolie en ketjap ( verhouding : 2 eetlepels ketjap/ 3 eetlepels olijfolie) en laat de kip minimaal een half uurtje marineren.
Steek een paar stukjes kip op een cocktailprikkertje en bak de kip samen met een mini mais in je pannetje.

Oriëntaalse biefstuk


Benodigdheden:
200gr biefstuk in reepjes
75gr champignons in plakjes
Scheut Ketjap
½ rode peper
1 teen knoflook
Stukje gember

Bereidingswijze:
Doe de biefstukreepjes in een kom en voeg de champignons en ketjap toe. Snijd de gember, knoflook en rode peper heel fijn en schep ook door het vlees.
Laat dit minimaal een half uur marineren.
En het is klaar om op het gourmetstel te gaan.

 

In onze webshop vind je de heerlijkste sla en slamixen die je kunt gebruiken als bijgerecht. Ook de pijnboompitjes bestel je gewoon bij De Groentemeisjes.
Lekker vers fruit voor bij de pannenkoekjes als toetje is ook een aanrader.
Wat dacht je van stukjes appel met kaneel? Of wat chocoladevlokken in het pannenkoekenbeslag en dan stukjes peer eventjes meebakken?
De mango en ananas die je eventueel over hebt van de andere recepten hierboven, zou je ook kunnen gebruiken voor het nagerecht.