favicon

Benodigdheden:
Groentemeisjes: 350 gram aardbeien, 150 gram bosbessen, 300 ml melk, 2 eieren, 1 takje rozemarijn

Ook nodig: 250ml verse slagroom, 200 gram witte chocolade, 1 pak American Pancakes (dr. Oetker), zonnebloemolie, 1 eetlepel amandelschaafsel, 250 gram mascarpone en 30 gram poedersuiker.

Bereiden:

Maak eerst de witte chocoladevulling door 100 ml slagroom te verwarmen tot tegen het kookpunt. Hak ondertussen de witte chocolade fijn en doe dit in een kom. Giet de warme slagroom erbij en roer met een garde net zolang totdat de chocolade gesmolten is. Laat voldoende afkoelen en zet de witte chocoladevulling tot gebruik in de koelkast.

Maak nu het pancakebeslag. Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk (300 ml) en eieren (2 stuks) toe. Mix het met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Klop het beslag daarna 2 minuten op de hoogste stand tot een stevig, luchtig beslag.

Op naar het bakken van de kerstboom…
Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Schep met een ijsschep het beslag in de pan en vorm met de
achterkant van de lepel een rondje. Maak de eerste pancake ongeveer 16 cm in doorsnee. Bak de pancake op matig vuur aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1 minuut per zijde.
Bak zo al het beslag op, maar maak de pancakes steeds een beetje kleiner, zodat je er straks een boom van
kunt stapelen. Je kunt ongeveer 8-10 pancakes uit het beslag halen.
Veeg de pan schoon met keukenpapier en rooster hierin kort het amandelschaafsel. Laat het afkoelen.

Voor de vulling mix je met de mixer de slagroom (150ml) stijf. Mix in een andere kom de mascarpone (250 g)
met de poedersuiker (1 el) komt los. Schep de slagroom bij de mascarpone en mix het geheel tot een stevige, luchtige room. Bewaar het mengsel in de koelkast tot je de pancakes gaat stapelen.

En dan gaan we bouwen; Let op dat de pancakes zijn afgekoeld, anders smelt de vulling ertussenuit.
Leg de grootste pancake op een bord. Smeer hierop wat witte chocoladevulling. Verdeel daarna mascarpone-slagroom erover en versier met het fruit. Daarna leg je de op-een-na grootste pancake erop en herhaal je de stappen. Bouw zo de hele kerstboom verder op.
Prik er voor de zekerheid een lange satéprikker in. Eindig met een laagje mascarpone-slagroom, versier dit met nog wat bosbessen, amandelschaafsel en steek het takje rozemarijn op de kop erin of een andere leuke steker. En dan als laatste bestrooi je de boom met poedersuiker.