Het is alweer december. De maand waarin we veel tijd aan tafel doorbrengen. Gezelligheid met elkaar en genieten van mooie gerechten.
Heb jij al al bedacht wat je gaat maken deze kerstdagen?
De aankomende weken willen wij je graag inspireren en onze favoriete recepten met je delen.
Deze week; een aantal purees die je kunt gebruiken als bijgerecht. Wanneer je een van de purees op een bord smeert, bijvoorbeeld door middel van een spuitzak of gewoon een lepel, krijg een heel mooi en sjiek effect. Aansluitend leg je het vlees of de vis er mooi op, garneer het bord af met wat verse groente en je zet écht iets op tafel.

Recepten voor +/- 6 personen

Puree van pastinaken:

Benodigdheden: 
1 kg pastinaak
500 gram aardappelen
1 el crème fraiche
(verse) tijm
takje verse peterselie of wat verse bieslook
snufje zout en peper
evt. 1 bosui

Bereidingswijze:
Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd in stukken. Kook de pastinaak en aardappelen ongeveer 20 minuten totdat ze zacht zijn. Snijd ondertussen de kruiden fijn. Als de aardappels en de pastinaak zacht zijn, giet je het geheel af. Voeg de crème fraiche en een snufje zout en peper toe en stamp met een aardappelstamper alles fijn. Voeg vervolgens de kruiden toe en eventueel een fijngesneden bosuitje. Goed mengen en klaar!

Puree van knolselderij:

Benodigdheden:
1 knolselderij
1 kg aardappels
60 g ongezouten roomboter
Zout en peper

Bereidingswijze:
Schil de knolselderij en aardappels en snijd in middelgrote stukken. Spoel schoon met water. Kook de knolselderij en aardappels in een ruime pan met licht gezouten kokend water totdat ze zacht zijn. Giet af en stamp fijn. Roer de roomboter erdoor en breng goed op smaak met zout en peper.

Puree van zoete aardappel:

Benodigdheden:
1 kg zoete aardappel
3 eetlepels crème fraiche
evt. wat kerriepoeder (3 theelepels)

Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar. Giet af en stamp fijn. Voeg de crème fraiche, peper en zout toe. Voor wat extra smaak kun je de kerriepoeder toevoegen.

Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken?

Ook een heerlijk bijgerecht is de kant en klare aardappelgratin die je bij De Groentemeisjes kunt bestellen. Deze zit in zakken van 2kg.
Je doet het in een ovenschaal, geraspte kaas erover. Kwartiertje in de oven en klaar.