Benodigdheden:
Groentemeisjes: 1 paddenstoelenmix pakket van De Groentemeisjes (incl. 2 uien, knoflook en bladpeterselie), scheutje halfvolle melk.
Ook nodig: peper & zout, 50 gram roomboter, 50 gram bloem, 1,5 eetlepel crème fraîche, 2 runderbouillonblokken
Bereiding:
Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes. Snipper de uien en snijd de peterselieblaadjes ragfijn. Pers de knoflook. Kook 1 liter water en los hierin de runderbouillonblokjes op.
Neem een royale pan, smelt hierin de boter en fruit de uitjes en knoflook. Voeg al roerend de bloem toe en blijf heel goed roeren. Schenk vervolgens beetje bij beetje de runderbouillon erbij en blijf roeren totdat er een glad geheel ontstaat. Nu een scheutje melk toevoegen en de crème fraîche, doorroeren tot het weer een glad mengsel is. Het mengsel is nu mooi wit.
Voeg de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend pruttelen. Het mengsel wordt nu iets bruiner van de paddenstoelen die meekoken.
Voeg zout en peper toe naar smaak. Blijven proeven (om er eventueel extra pit aan te geven kun je er nog een klein beetje maggi bij doen).
Schenk de warme verse soep uit op mooie borden en dan smullen van deze overheerlijke soep.