Benodigdheden:
Paddestoelenmix 400 gram, 1 rode ui, een teen knoflook, bakje tuinkers, theelepel balsamicoazijn, 35 gram amandelen, bruine pistolets, 2 eetlepels crème fraîche
Voor de guacemole crème: 2 grote avocado’s, sap van een halve limoen, 1/4 rode ui, drupje tabasco en snuf zout.
Bereiden:
Snijd de paddenstoelen klein, snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak het geheel zo’n 5 minuten. Breng het paddenstoelenmengsel op smaak met peper, zout en balsamicoazijn.
Maak ondertussen de guacemole crème. Schil de avocado’s en pureer het vruchtvlees samen
met limoensap, rode ui, tabasco en een snuf zout tot een romige massa.
Proef even en voeg naar smaak nog wat tabasco toe.
Snijd de pistolets in dunne plakken. Rooster ze kort in de oven (of in een koekenpan) met
olijfolie tot ze knapperig zijn. Hak de amandelen fijn.
Je kunt dit voorgerecht op twee manieren serveren. Op een bordje of in een mooi cocktailglas.
Spuit de guacemole crème met behulp van een spuitzak in de glazen of op het bordje. Schep daarover de
paddenstoelen, amandel crumble, tuinkers, een toefje crème fraîche en steek er als laatste
twee toastjes in.