favicon

Benodigdheden:

Groentemeisjes: 2 sinaasappels, 1 sjalot fijngehakt, bieslook, sap van 1 limoen en Hollandse garnalen (2 dagen levertijd).

Ook nodig: 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 theelepels mosterd, 1 eetlepel hazelnoten fijngehakt, 1 eetlepel acacia honing, 3 eetlepels extra vierge olijfolie, 125 gr crème fraîche

vershoudfolie en 4 cocktailglazen

Bereiden:

Snijd de boven en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak de sinaasappels in vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.

Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder de folie. Snijd met een scherp met flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes rondom in 4 cocktail glazen.

Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van een ½ limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in de cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast tot je ze gaat serveren.

Klop een dressing van de acacia honing, 2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Zet de dressing apart.

Meng voor de room de crème fraîche met 1 eetlepel tomatenketchup en 2 theelepels fijngehakte bieslook. Bewaar de room in de koelkast.

Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten–bieslook room.  Serveer direct.