Chili is makkelijk om te maken en kan binnen een half uurtje op tafel staan. (Niet vergeten om de bonen eerst een nachtje te laten wellen hé? 😉
Maar als je de tijd hebt, wordt het nóg lekkerder als je het een uurtje laat pruttelen.

Benodigdheden:
Groentemeisjes: chili con carne pakket en 500 gram rundergehakt.

Ook nodig: blikje tomatenpuree, peper en zout, Ketjap Manis, olijfolie

Bereidingswijze:
Let op: laat de bruine bonen, 1 nachtje wellen in een pan met een ruime hoeveelheid water!

Kook de bruine bonen volgens de verpakking gaar.
Snijd de prei, de uitjes, champignons, tomaten en paprika in kleine stukjes.

Rul het gehakt in een braadpan los en bruin. Voeg de gesneden groenten toe (behalve de tomaten) en bak alles lekker op middelhoog vuur met wat peper, zout en een scheut ketjap manis.

Snijd 2 teentjes knoflook fijn en bak deze mee. Voeg daarna de blokjes tomaat toe en bak deze ook kort mee.

Wanneer de bruine bonen gaar zijn vermeng je deze met het vlees en de groenten, voeg hier het blikje tomatenpuree aan toe en breng op smaak met wat peper en zout.
Klaar! En geniet dan lekker van een bord heerlijke vers gemaakte chili con carne.
Heerlijk met bijvoorbeeld wat sla en eventueel wat gebakken aardappeltjes of witte rijst.
Of wat dacht je van tortilla chips? Dan zou je ook het Guacamole pakket erbij kunnen bestellen.

Dit recept vind je ook op de site.