Benodigdheden:

Groentemeisjes: 4 pommodori tomaten, 2 teentjes knoflook, 1 rode ui, 10 blaadjes basilicum.

Ook nodig: 1 langwerpig ciabatta brood, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, peper en zout.

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een rooster met bakpapier. Snijd de ciabatta overlangs doormidden en in de lengte in 6 stukken. Je hebt nu 12 stuks totaal. Besprenkel de snijkant met olie. Plaats op het rooster in de oven en bak de bruchetta’s bruin en krokant.

Kruis de tomaten in en dompel gedurende 30 seconde in kokend water. Daarna trek je eenvoudig het velletje van de tomaat. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaden. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en pers 1 knoflookteentje uit. Pel de rode ui en snijd deze in piepkleine stukjes. Knip of hak de basilicum fijn. Stop de tomaten, knoflook, ui in een kom en hussel om met de olijfolie, balsamico azijn en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

Zodra de ciabatta ’s geroosterd zijn, wrijf je de snijvlakken in met een teentje knoflook – wel even pellen en doorsnijden. Verdeel de tomatensalsa over de broodjes en serveer de bruchetta’s direct