favicon

Bruine bonensoep, een maaltijdsoep gevuld met groenten, rundvlees en spek. Een heerlijk en voedzaam gerecht. Vergeet niet de bonen een nachtje te laten wellen 😉

Benodigdheden:
Groentemeisjes:
een bruine bonen soeppakket.

Ook nodig: 1 ½ liter water, 350 gram (runder)soepvlees, 1 stuk spek, 2 rookworsten, 2 runderbouillonblokjes.

Bereidingswijze:
Laat de bruine bonen, 1 nachtje wellen in een pan met een ruime hoeveelheid water!

Breng een grote pan met ruim water aan de kook en kook hierin de bruine bonen gaar (minstens 1 uur!). Breng in een grote soeppan 1 ½ liter water aan de kook met hierin 2 runder bouillonblokjes, het runder soepvlees  , de spek , de geschilde en gesneden knolselderij, de gesneden bladselderij, de  gesneden prei, ui en de in plakjes gesneden winterwortel .

Wanneer het runder soepvlees gaar is,  de spek  eruit halen en in stukjes snijden. Voordat je de spek terug doet in de pan even met een staafmixer de groenten iets fijn maken.  Het spek kan daarna terug in de soeppan. De bruine bonen zijn ondertussen ook gaar en deze ook met de staafmixer pureren.  Vervolgens de gepureerde bruine bonen in de soeppan erbij doen.
LET OP: voordat je de bruine bonen bij het bouillon voegt, even wat bouillon uit de pan scheppen. Zo kun je zelf bepalen hoe dik je de soep wilt eten. Na het afkoelen wordt de soep wel nog wat dikker!

Kook de rookworst volgens de verpakking en voeg deze in plakjes toe.
Eventueel nog wat peper en zout naar smaak toevoegen.