Heerlijke bami van De Groentemeisjes. Serveer het met kroepoek, pindasaus en een gebakken ei en je hebt een uitgebreid diner voor de hele familie.
Benodigdheden:
Groentemeisjes: 400 gram bami/nasi groenten, 200 gram gesneden uien, 200 gram taugé, kastanje champignons en eieren.
Ook nodig: 1 pak mie nestjes, 400 gram bami/nasi vlees, peper en zout, ketjap manis, zakje spek blokjes, kuipje boemboe bami goreng, pindasaus, kroepoek, augurken.
Bereiden
Neem een grote braadpan en bak hierin de gesnipperde uitjes met het bami vlees (het vlees eerst even kruiden met peper en zout) rondom bruin. Voeg vervolgens de bami groenten, gesneden champignons en een scheutje ketjap manis toe en laat het lekker gaar pruttelen.
Bak ondertussen in een koekenpan de spekreepjes uit. Wanneer het vlees in de andere pan zacht en gaar is, voeg dan een kuipje ‘boemboe bami goreng kruiden’ toe en laat nog even pruttelen.
Kook je mie nestjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Doe de spekjes, de mie en tot slot de taugé bij elkaar. Schep alles goed om en….. eten maar!
Garneer naar eigen smaak met een gebakken ei, pindasaus, kroepoek en augurken.
Eet smakelijk.