Benodigdheden:

Groentemeisjes: 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 500 gram aardperen, 125 gram gemengde paddenstoelen, platte peterselie, sap van een halve citroen.

Ook nodig: scheutje olijfolie, 100 ml droge witte wijn, 1 liter groentebouillon, klontje boter, ¼ theelepel gedroogde tijm, 125 ml slagroom, truffelolie, peper en zout.

Bereiden: 

Pel en snipper de ui. Pel 2 tenen knoflook en pers deze uit. Was de bleekselderij, verwijder de draden en snijd in kleine blokjes.
Schenk een klein scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij gedurende 2-3 minuten.
Boen ondertussen de aardperen schoon onder stromend water (schillen hoeft dan niet) en snijd deze in blokjes. Voeg toe aan de pan en bak gedurende 1 minuut. Blus de groenten af met de witte wijn en zodra deze een beetje verdampt is voeg je de bouillon + citroensap toe. Breng het geheel aan de kook, zet de deksel op de pan en laat 20 minuten op zacht vuur koken.

Boen de paddenstoelen schoon en snijd eventueel door de helft of in parten. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en de gedroogde tijm.

Prik in de stukjes aardpeer om te kijken of deze gaar zijn. Zo ja pureer dan de soep met een staafmixer en roer daarna de slagroom erdoor. Laat nog 1-2 minuten doorkoken en breng de aardperensoep op smaak met peper en zout.

Schenk de aardperensoep in diepe borden en serveer met de gebakken paddenstoelen. Garneer de aardperensoep met truffelolie en wat fijngehakte peterselie.