bENODIGDHEDEN; 12 STRONKJES WITLOF – 12 PLAKJES LEKKERE HAM – 12 PLAKJES BELEGEN KAAS, EEN PAAR LEPELS ROOMBOTER – PANEERMEEL
BEREIDEN ; vERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN.
bRENG EEN PAN MET GEZOUTEN WATER AAN DE KOOK. vERWIJDER ONDERTUSSEN DE BUITENSTE BLADEREN VAN DE WITLOF
kOOK DE WITLOF STRONKJES IN ONGEVEER 5 MINUTEN IN KOKEND WATER. hAAL DE STRONKJES UIT DE PAN EN LAAT ZE ONDERSTEBOVEN UITLEKKEN IN EEN VERGIET.
nEEM EEN OVENSCHAAL WAARIN DE STRONKJES WITLOF NAAST ELKAAR PASSEB. zE MOGEN ELKAAR NIET OVERLAPPEN. vET DE OVENSCHAAL IN MET WAT BOTER. wANNEER DE STRONKJES enigszins ZIJN AFGEKOELD KUN JE HET HART UIT DE STRONKJES SNIJDEN IN EEN V – VORM , ZONDER DAT DE STRONKJES UIT ELKAAR VALLEN.
rOL DE STRONKJES WITLOF IN DE HAM EN KAAS EN LEG IN DE OVENSCHAAL. vERDEEL HIEROVER WAT KLONTJES BOTER EN BETROOI MET PANEERMEEL VOOR EEN HEERLIJK KROKANT KORSTJE
pLAATS DE OVENSCHAAL IN DE OVEN EN BAK IN 20 MINUTEN GOUDBRUIN
hEERLIJK MET EEN GEBAKKEN AARDAPPELTJE EN SALADE ERBIJ – DIT IS GENIETEN !!
Stamppot rauwe andijvie Benodigdheden; 2 kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche. Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus – dit is zoooooo lekkerrrr