wITLOF MET HAM EN KAAS UIT DE OVEN

bENODIGDHEDEN; 12 STRONKJES WITLOF – 12 PLAKJES LEKKERE HAM – 12 PLAKJES BELEGEN KAAS, EEN PAAR LEPELS ROOMBOTER – PANEERMEEL

BEREIDEN ; vERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN.

bRENG EEN PAN MET GEZOUTEN WATER AAN DE KOOK. vERWIJDER ONDERTUSSEN DE BUITENSTE BLADEREN VAN DE WITLOF

kOOK DE WITLOF STRONKJES IN ONGEVEER 5 MINUTEN IN KOKEND WATER. hAAL DE STRONKJES UIT DE PAN EN LAAT ZE ONDERSTEBOVEN UITLEKKEN IN EEN VERGIET.

nEEM EEN OVENSCHAAL WAARIN DE STRONKJES WITLOF NAAST ELKAAR PASSEB. zE MOGEN ELKAAR NIET OVERLAPPEN. vET DE OVENSCHAAL IN MET WAT BOTER. wANNEER DE STRONKJES enigszins ZIJN AFGEKOELD KUN JE HET HART UIT DE STRONKJES SNIJDEN IN EEN V – VORM , ZONDER DAT DE STRONKJES UIT ELKAAR VALLEN.

rOL DE STRONKJES WITLOF IN DE HAM EN KAAS EN LEG IN DE OVENSCHAAL. vERDEEL HIEROVER WAT KLONTJES BOTER EN BETROOI MET PANEERMEEL VOOR EEN HEERLIJK KROKANT KORSTJE

pLAATS DE OVENSCHAAL IN DE OVEN EN BAK IN 20 MINUTEN GOUDBRUIN

hEERLIJK MET EEN GEBAKKEN AARDAPPELTJE EN SALADE ERBIJ – DIT IS GENIETEN !!

Stamppot rauwe andijvie Benodigdheden;  2 kilo geschilde aardappelen, 1 zak gesneden andijvie , 1 zakje spekblokjes, klein potje  crème fraiche , scheutje melk, lekkere Hollandse gehaktbal                                 Bereiden; Schil de aardappelen en kook deze in een pan water met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes uit. Als de aardappelen gaar zijn  stamp ze tot een smeuïge puree met een scheutje melk en wat crème fraiche.  Schep daarna de spekreepjes erdoor en de rauwe andijvie er beetje bij beetje doorheen. Gehaktballetje erbij met een beetje jus –  dit is zoooooo lekkerrrr