Bosbietjessalade
ingrediënten :



·       
1 bosje
bietjes (meestal zijn dit drie bietjes met loof)



·       
1 rode ui



·       
flinke hand
pijnboom- of zonnebloempitjes



·       
halve
komkommer



·       
en ander
lekkers naar eigen smaak



Voor
de dressing:



·       
sap van 1
sinaasappel



·       
1 tl honing



·       
4 el olijf- of
walnotenolie



·       
snufje zout en
wat versgemalen zwarte peper



Maak eerst de
dressing door de sinaasappel uit te persen en te mengen met de andere
ingrediënten . Klop goed door.



Snijd eerst de
bietjes van het loof . Was het loof (laat het even in ijskoud water liggen als
het wat slap is geworden). Schil de bietjes als je ze rauw wilt gebruiken
(mocht je ze willen koken, kook ze dan in de schil). Doe de rauwe bietjes in de
keukenmachine met julienne snijder, rasp ze of snijd ze in dunne plakjes. Haal
het loof uit het water en droog het. Hak de stelen heel fijn en snijd het blad
in reepjes. Pel en snipper de ui en rooster de pitten in een droge koekenpan,
Bouw de salade op en voeg vooral nog allerlei extra`s toe, zoals zachte
geitenkaas, appel en walnoten bijvoorbeeld.



Ovenschotel pasta fussili met mozzarella



Ingrediënten : zak fussili pasta – 500 gr
rundergehakt – 1 courgette – paprika – rode ui – tomaten – pakje tomatensaus
basilicum – 2 bolletjes mozzarella – zakje geraspte kaas – italiaanse kruiden –
peper en zout – ketjap manis



Bereiden; Kook de fussili beetgaar. Rul het gehakt
bruin en voeg de gesneden groenten toe. Breng op smaak met peper en zout en een
scheutje ketjap manis . Voeg vervolgens het pakje tomatensaus toe. Giet de
fussili af en schep door het gehaktmengsel. 
Leg alles in een grote ovenschaal en dek af met om en om een plakje
tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en
plaats voor een half uurtje in een voorverwarmde oven op 180 graden.



Deze is zooo lekker – en makkelijk een dag van te
voren te maken
😊